Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cele mai frecvente greșeli la amenajarea bucătăriei

Amenajarea unei noi bucătării necesită o planificare precisă. Acesta este singurul mod de a evita greșelile fatale care, în cele din urmă, v-ar costa mult timp inutil și bani în plus. Ce greșeli sunt printre cele mai frecvente în designul bucătăriei și cum să le evitați?

Rețele de distribuție corect proiectate

Amenajarea bucătăriei depinde în mare măsură de distribuția apei, a deșeurilor și a energiei electrice. Dacă faceți o greșeală în această etapă, vă veți trezi că vă scărpinați mai târziu la cap. Deci la ce să fiți atenți?

  • Alimentarea cu gaz trebuie poziționată astfel încât să fie chiar lângă plită sau cuptor.
  • Conductele de evacuare și alimentarea cu apă trebuie să se deschidă la chiuvetă sau la mașina de spălat vase.
  • Rezolvați distribuția electrică astfel încât prizele să fie ușor accesibile și cablarea specifică să conducă direct la aparate.

Ergonomie necorespunzătoare a bucătăriei

Fiecare bucătărie are o zonă de depozitare, spălare și gătit, care ar trebui să fie distribuite optim și conectate logic între ele. Așa-numitul triunghi de lucru stabilește regulile pentru distanțe ideale între frigider, chiuveta de bucătărie și cuptor. Cu toate acestea, tocmai în timpul distribuției zonelor apar greșeli frecvente, care îngreunează deplasarea în bucătărie și pregătirea alimentelor.

  • Spațiul de manipulare de lângă aragaz și cuptor, unde trebuie să depozităm vasele fierbinți, este adesea uitat.
  • Zona de lucru dintre zonele individuale este adesea insuficientă. Această problemă poate fi rezolvată prin adăugarea unei insule de bucătărie.
  • În proiecte, uneori veți întâlni o locație greșită a plitei, care este situată prea departe de alte zone. Acest lucru vă duce la acoperirea unei distanțe inutil de lungă cu oale fierbinți.
  • Amplasarea frigiderului lângă aragaz sau cuptor este o greșeală comună. Într-un astfel de caz, frigul și căldura interacționează, ducând la un consum mai mare de energie. În plus, frigiderul scade temperatura plitei și cuptorului, astfel încât gătitul va dura mai mult.
  • Aveți o chiuvetă imediat lângă plită? Nu este o soluție ideală. Ar trebui să existe un spațiu de cel puțin 60 cm lățime între zona de spălare și cea de gătit

Zonă de lucru mică în bucătărie

Ca regulă generală, suprafața minimă de lucru pe părțile laterale ale plitei și chiuvetei ar trebui să fie de 60-90 de centimetri lățime. Tot ceea ce nu trebuie neapărat să aveți pe blat, să depozitați în dulapuri sau să puneți pe un raft. Utilizați un sistem de suspendare pentru obiecte mici și gadgeturi.

Minim de spațiu de depozitare

Nu există niciodată suficient spațiu pentru a depozita vase, unelte de gătit sau alimente. Gândiți-vă la asta înainte ca electrocasnicele să vă umple suprafața de lucru și nu ezitați să vă consultați în prealabil cu un expert din studioul de bucătărie..

Insuficiența spațiului de depozitare poate fii rezolvată, de exemplu, prin folosirea zonelor superioare și dulapuri până la tavan. Sau investiți în aparate care îndeplinesc mai multe funcții simultan, economisind astfel spațiu în bucătărie.

Cămara lipsă în bucătărie

Lipsa spațiului este legată și de o cămară lipsă sau prea mică. Totodată, este locul ideal pentru păstrarea alimentelor durabile și a conservelor, dar și a fructelor și legumelor. Dacă nu aveți unde să-l puneți în apartament sau în casă, îl puteți înlocui cu un dulap pentru alimente care să țină toate proviziile, doze și borcane pentru conserve.

Înălțime necorespunzătoare a blatului și amplasare necorespunzătoare a dulapurilor

Dacă nu vă planificați bine noua bucătărie, se poate întâmpla să nu fiți mulțumit de înălțimea blatului sau de amplasarea dulapurilor superioare. Mai ales cu acestea, aveți grijă să ajungeți confortabil la aceste elemente. Dacă așezați dulapurile prea sus, cu siguranță nu vă veți bucura de a fi nevoit să mutați constant un scaun pentru a ajunge în interiorul lor.

Altă situație este dacă folosiți și suprafața superioară a dulapurilor ca spațiu de depozitare. Într-un astfel de caz, se presupune că veți plasa un scaun lângă dulapuri. Pe de altă parte, vasele mai puțin folosite și alte accesorii sunt de obicei depozitate în aceste locuri.

Iluminare insuficientă

Nu este suficient un sistem central de iluminare a bucătăriei. Prin urmare, completați-l cu spoturi sau bandă LED, pe care le instalați sub dulapurile superioare, astfel încât acestea să ilumineze perfect zona de lucru. O altă sursă de lumină este furnizată în mod tradițional de o hotă.

Și de ce este atât de important iluminatul în bucătărie? Acest lucru este mai ales pentru a putea evalua calitatea ingredientelor atunci când pregătiți mâncarea și, în același timp, puteți vedea bine sub mâini când lucrați cu cuțite și alte unelte ascuțite..

Sursă: unsplash.com

Lipsa de individualitate

Atunci când amenajați o bucătărie, mulți oameni se inspiră din imaginile de catalog, care, deși arată moderne și atemporale, sunt lipsite de individualitate. Nu trebuie să faceți această greșeală. Este suficient dacă știți ce decorațiuni de bucătărie sunt garantate să iasă în evidență.

Hotă lipsă

Vi se pare inutil să investești într-o hotă de calitate când, după ce ați gătit, doar deschideți larg ferestrele și aerisisiți? Adevărul este că o hotă de calitate de înaltă calitate elimină nu numai mirosurile neplăcute, ci și vaporii grasi care apar în timpul gătitului. În plus, previne formarea mucegaiului.

Dacă nu aveți suficient spațiu în bucătărie pentru o hotă cu drepturi depline, luați un model extensibil. O altă opțiune este un extractor de abur, care este parte integrantă a plitei.

O fereastră amplasată incorect deasupra blatului de bucătărie

Recent, există un număr tot mai mare de gospodării în care există o fereastră în spatele blatului din bucătărie. Asigurați-vă că fereastra nu este prea aproape de aragaz sau de alte aparate care ar putea deteriora sticla, ar putea da foc draperiilor sau ar putea face imposibilă punerea unei hote peste aragaz din cauza ferestrei.

Sursă: unsplash.com

Podea de bucătărie necorespunzătoare

Alegerea unei podele pentru bucătărie este o disciplină deosebit de complexă, în care există frecvente greșeli. Ce ar trebui să evitați cu orice preț?

 

  • Linoleumul nu este potrivit pentru bucătărie, deoarece este foarte susceptibil la deteriorare. Nu lipsesc obiectele care cad la gătit, cum ar fi cuțite ascuțite, pahare sau boluri ceramice.
  • Populara podea plutitoare este, de asemenea, o alegere nepotrivită, dintr-un motiv simplu. Nu este prietenoasă cu contactul cu apa, care se află din abundență, totuși, în bucătărie.
  • Nici o pardoseală din lemn tratată cu ceară sau ulei nu este o soluție ideală, deoarece este prea alunecoasă și deci periculoasă. În plus, lemnul nu poate rezista la lichide, cu excepția parchetului lăcuit.
  • Nu poți greși cu pavajul clasic. Pentru un confort sporit însă, recomandăm instalarea încălzirii prin pardoseală.

 


Produsele au fost puse în coș